Cuvant inainte

Fiecare avem povestea noastra, lumea noastra, pasiunea noastra.  E greu sa gasesti azi ceva care sa te castige asa de mult incat sa investesti timp, bani, atentie, sentiment.  Dar multe ori ceea ce ne place noua nu place celor din jur si te gasesti intr-o situatie cu doua solutii simple :   ii zici omului ” ‘bag picioarele in ce  crezi tu! ”  si speri sa nu-l mai vezi ori lasi un pic de la tine si explici…multi urasc ceea ce nu inteleg. Nu-i simplu sa pui sentimentul in cuvinte,  dar se intampla des ca un gest sa faca cat o mie de cuvinte.

Sa pun lucrurile un pic in ordine! Pasiunea despre care vorbeam se refera la caini. Ok, ok… multa lume iubeste cainii, de ce ar deranja atat de mult? Ei bine, cainii pe care ii iubesc sunt acei caini de care se feresc babele pe strada,  cei despre care suntem invatati de mici ca sunt ucigasi fara  mila,  acei caini care te fac sa te gandesti de doua ori daca vrei sa te iei de cineva pe strada sau daca ai de gand sa iei cu  „imprumut” o plasma dintr-o gospodarie la alegere.

E aiurea cand vezi toate astea si stii ca lucrurile stau cumva altfel…Asa ca am pus-o de-un blog.

 Daca era necesar? Eu cred ca da, nu stiu eu totul despre subiect, dar am rabdarea sa ma informez si daca aflu ceva destept, acum am si metoda prin care sa impartasesc.

Despre ce caini vorbim? in principal terrierii de tip bull :

English Staffordshire Bull Terrierboldmoretalktalkne8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

American Pit bull terrierAmerican%20Pit%20Bull%20Terriers3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English bull terrierDEMI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

American staffordshire bull terrierapolla_amstaff_hh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cred ca fiecare stim pe cineva care stie pe cineva ca are un caine de genul asta, multi avem prieteni si cunoscuti care au sau chiar facem parte din grupul posesorilor.  Sunt multi ani de cand se tot discuta despre acesti caini si din pacate s-au zis numai lucruri aiurea,  stiri de „senzatie”  mai mult din auzite decat verificate,  mituri urbane (sau nu) in care acesti caini fac si dreg, barfe la colt de strada si sfaturi „grijulii”  de la bunicute care prostesc  nepoteii.

Sincer nu am multe  sperante cu acest blog, dar sper cu toata inima ca voi reusi macar un pic sa schimb aceasta imagine sifonata. Desi sansele de a schimba mentalitati sunt minime , macar am sansa sa informez.

De unde pasiunea pentru subiect? Pai, de peste un an,  am o catea de bull terrier care mi-a declansat pasiunea si prin simpla ei prezenta am simtit cum multe lucruri s-au  schimbat in bine, pentru mine si pentru toata familia. In curand o sa mai am un „copilas” si sper ca eu la randul meu sa fiu un stapan mai bun. Ceva bun din toata povestea asta trebuie sa iasa!

M-am gandit mult daca e bine sau nu sa pornesc un proiect ca asta, daca o sa am ceva de zis,  daca voi fi citit sau daca voi ramane  un cont prafuit printre alte milioane… Doar timpul va raspunde, eu nu pot sa promit decat ca voi scrie din pasiune, voi scrie din surse verificate sau din experienta proprie, in rest…

10 răspunsuri to “Cuvant inainte”

  1. TARE FRATE` AJA ARATELE LA PROSTII

  2. te iubsc.si iubesc si blogul ta

  3. ca bine zici fratioare

  4. Mda… adevarat din pacate nu mai reuseste o intreaga natiune sa schimbe o mentalitate dar noi …. apreciez f mult curajul tau … si bft in continuare

  5. luminita Says:

    buna….sper sa citesti mesajul meu…..am si eu un amstaff femela are 7 luni si jumatate a sf luni acum pe 26 face 8 luni si momentan este in calduri:)))e domnisoara:)))…..am citit tot ce ai scris aici pe blog si ai mare mare dreptate….eu mam mutat de unde stateam din cauza vecinilor k cik latra k face galagie pielea mea…..RASA ASTA NU PREA LATRA oamni buni adik neprovocati….si aici unde mam mutat am un maidanez afara care latra ca tampitu si a mea mai latra si ea si mam pomenit cu vecina de deasupra k cik la tra cainele k cik a ciocanit in usa si a latrat cainele si k imi face reclamatie la politie si mau apukat nervi sunt peste jumatate din proprietari in scara unde stau eu cu chirie care au caini de la pichinez bison soricari si cam atat dar o gramada si nimeni nu are nimic cu ei doar cu a mea k cik o ai inscrisa la asociatie??…ai acte pe ea??……drept urmare miam inscriso la asociatie si la politie pt linistea mea sufleteasca si mentala:)))dar nu este corect sa fi constrans sa faci lucrurile astea pt cate o persoana dementa care nu stie ce inseamana amstaff si cu ce se manca…..eu o iubesc la nebunie si este o rasfatata notorie:))…..dar am si ff mare grija de disciplina ei…..o cert cand trebuie si o iubesc cand trebuie….si vreau sa incep si dresajul cu ea dar din motive de job nam putut pana akum….dar eu am tot facut si fac cu ea de mica sezi culcat….pe lok….asteapta…vino aici si imi raspunde la toate…..dar totusi nu pot multumi pe toti…
    si inca ceva…..este o rasa ff frumoasa….care este ca argintul viu nu sta locului o clipa….o rasa fff curioasa cel putin a mea isi baga boticul peste tot sa vada ea carei treaba:))….si mai presus de toate inteligenti si nu cunosc decat un stapan….ea ma stie p emine de stapan si nu pe prietenul meu….daca eu o cert sufera groaznic daca o cearta al meu nu are nici un stres:))))……ma joc cu ea….mia facut praf o gramada de jucari si chiar am citit ce jucari articolu si mi sa parut fff interesant si cred k am sai aiu si eu o minge mare de cauciuc k toate lea facut praf pana akuma:))…..si inca ceva incerc sa fak foarte multa miscare cu ea zilnic eu stau la blok deci nu se poate bucura de viata la curte dar o scot zilnic afara si ma joc cu ea alerg mai are un amstaff mascul cu care se joaca si alearga pana cad lati amandoi….si mergem la inot k eu stau la mare si facem alergari prin parc incerc si eu sa fac putin din toate acum daca mai este ceva ce nu fac sau am facut rau astept sami spuneti si voi parerile voastra pupici si felicitari pt glog este superb

  6. Eu si sotul meu avem un caine de acest gen. Este din mama pitbul american si tata amstaf. Il cheama Spot si este cea mai mare bucurie a vietii noastre.
    Am invatat pentru el si totodata pentru noi sa selectam oamenii, prietenii, tot ce ne inconjoara.
    Prietenii nostri sunt cei care cel putin il accepta pe Spot si cei ce-l indragesc. Am invatat sa ocolim persoanele fara educatie in acest sens.
    Noi locuim in proprietate si astfel avem mai mult curaj fata de vecinii insistenti si deranjati, care sincer sunt destul de putini.
    Toata viata am iubiti cainii, de orice gen dar acest caine efectiv ne-a luminat viata, este sufletul nostru si este un caine extraordinar de destept.
    Abia asteptam s aavem si copii sa creasca alaturi de el!

  7. salut as dori si eu un caine de genul asta si caut de aproape un an . ai idee de unde pot cumpara ?
    te rog daca vrei las-mi si mie un nr de tel un id de mess ceva .

  8. Buna ai dreptate in totalitate! De cand ma stiu mi-am dorit un pit bull , stiu cat de afectuosii sunt si cat de mult isi iubesc stapanul, dar pt ca locuiesc la bloc si mamei mele nu ii plac caini f mult si pt ca mai crede toate tampeniile care apar la tv pana ala urma am salvat un puddel si cand a vazut ca era plin de sange s’a indurat si a zis sa il pastram (cu ff multe conditii). Cu totul ca e o rasa destul de mica prieteni lui tot pit bulli si staffi sunt . Si cum ai zis si tu sunt o groaza de pitipoance care isi iau pitbulli doar asa de moft , nici nu ii pot tine si ii mai si intarata la catei mai mici sau vagabonzi. Acum 3 saptamani am fost muscata de umar de un pitbull „albastru” pentru ca nu am fost de acord ca micutul meu catel sa fie masa de pranz a cainelui ei si dupa ce ma prins bine de umar ea se facea ca vb la telefon si nici nu avea de gand sa il prinda. pana la urma s’a indurat o alta tipa si ea cu un staf sa lege cainele pitipoancei. Stiu cat de neitelese sunt rasele de tip bull si nu mi se pare corect ca un bull cuminte si dresat sa stea in lasa cu botinta si pekinezul vecinei care latra intruna si care iti rontaie pantalonii sa nu stea nici macar in lesa daca tot nu se indur tanti Lana sa il dreseze

  9. SENSEI Says:

    Corect, fiecare are orizontul lui (dar cei care nu le plac aceste minunate fiinte sa-si vada de treaba lor)
    Numai bine !!!

  10. daniel Says:

    https://www.youtube.com/watch?v=RpNUZwaECCY&list=UUj76W1orpGjLi0UcAb0xHqQ sper sa va placa ( este cainele meu ) promovati si iubiti apbt. respect pt blog.

Lasă un comentariu