Jucarii pentru caini falcosi

Nu cred ca exista posesor de caine care sa nu fi cumparat macar o data o jucarie pentru catelus. E usor sa alegi o chitaitoare pentru un caniche sau un coker dragut, dar ce faci cand trebuie sa alegi o jucarie pentru un tanculet de bull? Fie ca vorbim de staffy, pit, amstaff sau bully e clar ca nici o jucarie conventionala nu tine prea mult. Nici o minge care sa nu fasaie cand ti-e jocul mai dulce,  nici o” gaina”  lesinata, care sa nu fie imprastiata prin toata casa dupa ce ai dat 500 de mii le ea,  nici un os de cauciuc pe care sa il aduni cu aspiratorul sau nici o sfoara care sa reziste unui ros hotarat. E clar ca la capitolul asta va trebui sa iti pui mintea la contributie, nu de alta dar nu poti sa rezisti unei priviri de milog care te invita la o „balaceala”.

A mea nu face exceptie  de la distrus, asa ca am improvizat. Mentionez ca sunt solutii temporare si ca se putea si mai bine.

Intr-o zi am luat o minge de baschet din cauciuc si am umplut-o mai mult de jumatate cu pietre si spuma expandabila. In partea goala am mai indesat niste carpe ca sa aibe o suprafata de muscat mai buna. A mers pentru o vreme si nu mai spun ca o plimba prin toata casa si unde o lasa o si trantea…imaginati-va ca zdranganea vitrina de fiecare data.

Alta nebunie…dintr-un femur mare mare (daca e mic il sparge) de vita fiert se taie doar partea din mijloc cu fierastraul. Ramane un tub destul de rezistent, bun de ros si aport. Din nou solutia este temporara…la un moment dat va reusi sa il sparga.

Tot pentru joaca am mai folosit o pereche de jensi mai vechi…garantez ca asigura cel putin 2 ore de joaca dementa pana sa ajunga zdrente.

Am mai citit pe net ca saculetii din furtun de pompieri umpluti cu nisip rezista foarte bine. Daca mai aveti rabdarea sa mai atasati si niste manere pentru comoditatea personala, te scoti cu o jucarie reusita, zic eu.

De asemenea , din experienta spun…mingiile pline din cauciuc nu au moarte, cu cat mai mari cu atat mai indistructibile.

Daca stati la casa recomand si ceea ce americanii numesc „spring pole”. Un ansamblu format dintr-un arc sau coarda elastica pentru sarcini mari si o suprafata de muscat. Acesta este agatat de o o bara sau de o craca de copac, iar catelul va fi lasat sa isi consume muscatura. Pentru catei incepatori e bine ca inaltimea sa fie ajustata pana ating cu picioarele din spate pamantul, dar daca stiti ca aveti un maniac(a) , care ar sta atarnat(a) toata viata, se poate suspenda si la o  inaltime mai mare. Rolul partii elastice este acela de a opune rezistenta eforturilor cainelui , astfel pastrandu-se interesul pentru joaca.

Aceasta metoda a fost si este folosita si ca antrenament pentru cainii de lupta, dar facuta fara stimularea agresivitatii, doar ca un joc, poate fi o metoda buna sa obosesti purcelul fara mari eforturi. In plus, din punct de vedere al fizicului, cainele are numai de castigat, in timpul activitatii acesta lucreaza cu toti muschii, mai face si niste sarituri…deci nimic mai benefic. Atentie! varianta este buna pentru cainii peste 12 luni, cu dentitia si articulatiile dezvoltate deja, la pui pot aparea mari probleme.

Am sa pun si niste poze pentru o varianta de spring pole gasita online:pitbulllovers-springpolepitbulllovers-springpole-chpitbulllovers-springpolecli

 

 

 

 

 

 

  Practic nu e mare inginerie…doua carabine , un arc si o jucarie. In prima poza apare intreg ansamblul. Ansamblul este portabil…poti sa il iei in excursii, in parc, oriunde te duci cu hipopotamul. In a doua parte apare partea de sus…un lant prins cu o carabina. Lantul poate fi agatat de orice, de aici si castigul mobilitatii. In a treia poza este partea de care se poate agata jucaria…o sfoara groasa cu un nod la capat cred ca e perfecta, insa puteti improviza. Si cu asta basta.

Daca ati mai facut experimente si ati descoperit vreo alta jucarie astept propuneri!

Lasă un comentariu